19.2.13

Automatizarea Venitului Și Cum Îți Poate Simplifica Viața

Titlul acestui articol pare a fi subiectul unui email spam și totuși sunt complet serios când spun - unul dintre cele mai bune moduri de a-ți simplifica viața este de a îți pune venitul pe pilot automat. Nu este o sarcina ușoară la început, dar odată ce reușești șă creezi acest lucru, merită tot efortul depus.  
În loc să muncești din greu pentru a câștiga bani în fiecare zi și în fiecare lună, muncește din greu să îți creezi un flux de venit și apoi fă doar strictul necesar pentru a menține acel flux.
Ideea nu este una originală, se vorbește deja de ceva vreme despre acest lucru - autorul și bloggerul Tim Ferris descrie automatizarea venitului și cum să reușești în cartea sa The 4-Hour Work Week (Săptămâna de Lucru de 4 Ore), de asemenea colegul blogger Brian Tracy vorbeste despre Venitul Pasiv. Scriitorul Robert Kiyosaki, pe lângă mulți alții, ne spune cum să aplicăm această idee pe piața imobiliarelor.
În acest articol vorbim despre cum automatizarea venitului vă poate simplifica viața și mai apoi, despre modalitățile de a face acest lucru.

Simplifică, simplifică, simplifică
Pe acest site vorbim foarte mult despre simplificare, de la simplificarea treburilor zilnice până la simplificarea șifonierului și a spațiilor în care trăim. Ideea este că, prin eliminarea dezordinii din viața ta, vei avea mai mult timp la dispoziție să te concentrezi asupra lucrurilor ce sunt cu adevărat importante, bucurându-te de mai multă liniște și mai puțin stres.
Însă dacă ne gândim puțin, mijloacele noastre de a genera venituri ne pot complica cu adevărat viețile. Acumulăm foarte mult stres zi de zi de la locul de muncă, avem lungi sarcini și întâlniri, telefoane și e-mailuri, interacționăm cu colegi și diverse persoane cât e ziua de lungă în așa fel încât un job poate fi complicația finală.
Acum, să ne imaginăm că ne creem o mică afacere, poate pe lângă serviciul de zi cu zi, sau poate creem o carte sau un CD ce pot fi vândute din nou și din nou. Sigur, acest lucru poate cere o investiție uriașă de timp sau poate chiar o sumă de bani (deși nu întotdeauna), dar odată ce a fost creat, investiția fiecăruia de timp și energie este minimă iar beneficiile valorează cu mult peste munca inițială.
Dacă te implici cu adevărat de la început, un flux constant de bani ar putea veni și mai apoi trebuie să depui doar foarte puțin efort pentru a te asigura că lucrurile continuă în același mod. Acum, venitul tău automat îți finanțează stilul de viață fără prea multă muncă necesară și ești liber să îți urmărești visele și pasiunile.

Cum Să Îți Automatizezi Venitul
Nu există o modalitate unică de îți automatiza venitul - sunt foarte multe abordări diferite iar detaliile necesare pentru a le pune în aplicare ar lua o carte întreagă pentru a le putea acoperi. Următoarele sunt doar câteva idei pentru a te pune pe gânduri, precum și pentru a îți deschide mintea către nenumărate posibilități. De asemenea, trebuie să reținem că există și un risc de eșec - nimic nu este garantat, dar cu gândire pozitivă, idei și muncă, poate fi un succes.

 • Crearea unei afaceri. Pentru mulți angajați gândul de a crea o afacere mică este înfricoșător, poate chiar de neconceput. Dar nu este chiar așa. Dacă vă păstrați costurile reduse - funcționând de exemplu online, de pe internet, în loc să deschideți un magazin de vânzare cu amănuntul - costurile inițiale nu trebuie să fie uriașe. Faceți puțină cercetare și testare iar mai apoi încercați. Dacă o faci cum trebuie nu o să ai nevoie nici de angajați - poți contracta serviciile pe care nu dorești să le faci singur prin freelanceri și alte firme specializate. Posibilitățile unei afaceri mici sunt nelimitate, dar ceea ce este indicat să faci este crearea unui produs și vânzarea lui pe internet. Crează un produs pe care tu însuți l-ai folosi, țintește către o nișă de piață de care aparții, astfel încât vei ști multe despre produs, despre clienți și nevoile lor.
 • Site-uri web. De ce să vinzi online? Pentru început, costurile inițiale sunt mult mai scăzute, în plus este mult mai ușor și fără prea multe bătăi de cap iar totul poate fi automatizat, spre deosebire de afacerile clasice. Nu ai imobile de închiriat, nu este nevoie să cumperi echipamente sau mobilă, nu îți trebuie o infrastructură IT și nu ai nevoie de angajați. Păstrează totul simplu. Crearea unui site web necesită costuri mici, fie prin angajarea unui freelancer, fie prin a îl crea tu însuți. Documentează fiecare din următorii pași înainte să începi:
  • - cumpărarea unui domeniu
  • - obținerea unui hosting web
  • - angajarea unui web designer (sau tu personal)
  • - cumpărarea anunțurilor CPC (cum ar fi Google, Yahoo, Bing, etc.)
  • - obținerea unui sistem de checkout și plăți online (Google Checkout, PayPal, etc.)
 • Tranformarea serviciilor în produse. Furnizezi în prezent un serviciu? Dacă da, trebuie să aloci multe ore în fiecare săptămână, pentru a oferi acel serviciu. Cu toate acestea, dacă ai putea transforma acel serviciu într-un produs, cum ar fi o carte e-book, un DVD, CD sau un website, ai posibilitatea să îl creezi o dată și apoi să îl vinzi de nenumărate ori. Documentează care ar fi cel mai bun mod de a crea un produs care oferă clienților aceleași informații sau abilități pe care le-ar obține de la tine în persoană. Vezi, pentru inspirație, cum au facut-o alții. Majoritatea produselor de acest gen pot fi create avantajos și ieftin, folosind un soft ce este deja instalat pe majoritatea computerelor.
 • Alte tipuri de venituri automatizate. În loc să creezi un produs informațional, poți concepe un produs real, tangibil, ca un gadget sau un preparat nutrițional. Designerii independeți (freelancers) îți pot transforma ideea intr-un design de produs și producătorii contractați pot transforma acel design într-un produs real. Alte tipuri de venituri automatizate includ imobiliare, afaceri online de vânzare cu amănuntul (inclusiv o afacere pe eBay sau alte site-uri de licitații sau vânzări online), un blog sau un site ce vinde informații pe bază de abonament. Sunt foarte multe posibilități. Găsește un mod de îți transforma talentele și punctele tale forte într-un generator de venituri.
 • Investiția inițială. Cele mai multe dintre aceste tipuri de afaceri necesită o investiție inițială de timp și bani. Investiția de timp înseamnă că va fi nevoie să depui muncă grea, pentru cel puțin 2-3 luni, până când reușești să automatizezi acest lucru. Banii investiți pot stopa însă foarte mulți oameni. Dacă aveți ceva bani strânși, crearea unei afaceri cu costuri scăzute poate fi o investiție bună. Ai putea obține un mic împrumut de la familie sau un credit de nevoi personale (cu toate că nu recomand). Dacă banii sunt o problemă pentru tine, ia în considerare o afacere ce necesită investiții minime sau deloc, ca un blog sau crearea unui DVD si vinderea lui online.
 • Testează la început. Înainte de a lansa afacerea și a începe fabricarea produsului, testează-l cu câteva anunțuri. Poți face acest lucru prin anunțuri online, Google Adwords sau în ziare/reviste de nișă. Aranjează-ți site-ul pentru a prelua comenzi, plasează anunțurile, monitorizează statisticile și vezi dacă există cerere. În cazul în care cererea este bună, începe producția imediat. Dacă nu, va trebui să modifici fie anunțurile, fie nișa unde iți faci publicitate sau produsul în sine.
 • Automatizează-ți afacerea. Odată ce site-ul funcționează și ați început preluarea comenzilor și expedierea produsului, trebuie găsite modalități de automatizare a fiecarei părți din afacere. Există companii ce pot fi contractate să preia comenzile, să plaseze comenzile către producător, să proceseze plățile și să expedieze produsul către client. Dacă decideți să contractați aceste aspecte ale afacerii tot ce mai aveți de făcut este să vă asigurați din când în când că nu apar probleme. Cartea lui Tim Ferris, The 4-Hour Work Week (Săptămâna de Lucru de 4 Ore), este un foarte bun ghid pentru a face acest lucru.
Relaxează-te. Când ai reușit să automatizezi totul legat de afacerea ta, nu mai este nevoie decât să monitorizezi lucrurile în așa fel încât totul să decurgă fără probleme - și să te asiguri că banii se adună în contul tău. În acest moment, timpul dedicat afacerii tale poate varia de la 30 de minute în fiecare zi până la chiar o oră pe sătămână. Renunță la locul de muncă, urmărește fluxul venitului automat și relaxează-te. Viața ți-a fost simplificată.