20.6.13

O Simpla Modificare de Gandire Schimba Totul

Unul dintre cele mai bune trucuri pe care le-am invatat, pentru a imbunatati probabilitatea de a pastra un nou obicei, este extrem de simplu incat nu iti vine sa crezi.
Nu te mai gandi la un nou obicei ca la ceva ce trebuie sa faci, ci ca un lucru ce iti permiti sa faci.
Sa presupunem ca incepi sa mergi la sala sau sa alergi sau sa faci sport in general. Multi oameni gandesc in acest fel: "Trebuie sa fac asta! E bine pentru mine, sunt mult prea lenes, trebuie sa scap de kilogramele in plus, daca fac acest lucru ma voi aprecia mai mult pe mine insumi." Aceasta este o gandire gresita, pentru ca atunci transformi antrenamentul intr-o corvoada, un lucru dificil ce trebuie facut pentru a obtine beneficii.
Poti in schimb sa te gandesti pur si simplu: "Eu mi-am permis sa fac acest lucru. Este o bucurie pentru mine."
Si intr-adevar este. Sa faci exercitii fizice, antrenament, poate fi un lucru minunat, iti simti corpul in miscare, te lupti cu forta gravitationala, iti oferi sanatate. Aceasta este o bucurie rara.
Din momentul in care treci de la "trebuie sa fac" la "mi-am permis sa fac" vei avea o alta apreciere pentru activitatea in cauza. Nu este o corvoada ci o bucurie. Nu este ceva cu care trebuie sa te lupti pentru a obtine beneficii - este beneficiul in sine.